Substituentul „cald” al înghețatei — un desert foarte fin din produse lactate. Copiii îl vor adora! - Retete Usoare

Substituentul „cald” al înghețatei — un desert foarte fin din produse lactate. Copiii îl vor adora!

Acest desert se prepară rapid și ușor. Luând în considerație textura lui, putem spune că este un sufleu delicios și natural, care poate fi servit atât ca desert, cât și adăugat în cafea: iese o băutură asemănătoare cu glacé (cafea cu înghețată).

Unii oameni îl numesc „înghețată caldă”, ceea ce nu este surprinzător, deoarece gustul lui seamănă cu cel al înghețatei de frișcă. Însă el se prepară din chefir și smântână fermentată! Gustându-l, puțini își dau seama care sunt ingredientele lui de bază.

INGREDIENTE:

-500 ml de chefir/iaurt (sau lapte copt fermentat);

-1/3 pahar de smântână fermentată (degresată);

-0.5-0.75 pahar de zahăr (100 g-150 g);

-o lingură de gelatină;

-½ plic de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Înmuiați gelatina într-o cantitate mică de apă. După ce se va hidrata, încălziți-o pe foc mic până se va dizolva complet, fără să o clocotiți. În timpul acestui proces trebuie să o amestecați continuu.

2.Combinați chefirul, smântâna, zahărul (tos și vanilat) și bateți-le cu mixerul pe parcursul a aproximativ 3 minute.

3.Fără să întrerupeți mixarea, turnați în jet subțire gelatina răcită în compoziția lactată și continuați să o amestecați încă 3 minute.

4.Transferați îndată compoziția finală în pahare, forme sau cremiere și dați-o la frigider până se va închega (de obicei, acest proces durează 2-4 ore).

5.Puteți să decorați desertul închegat cu fructe, nuci, ciocolată rasă și să-l serviți. De asemenea, puteți să reduceți cantitatea de chefir și să adăugați orice suc natural de fructe în compoziție, fără să modificați cantitatea totală de lichid. Astfel veți obține un sufleu lactat cu fructe.

Adorăm această rețetă! Folosind câteva ingrediente banale, putem să obținem un adevărat deliciu. Când îl veți prepara pentru prima dată, ar fi mai bine să adăugați ½ pahar de zahăr, ca să apreciați gustul original al acestui desert — nu va fi prea dulce. Noi am adăugat doar 1/3 pahar de zahăr. Gustul desertului este gingaș și dulciu, semănând foarte mult cu înghețata de frișcă sau cu creme-brulee, în funcție de ingredientele utilizate: chefir (înghețată) sau lapte copt fermentat (creme brulee).

Surprinzător: dacă sufleul este adăugat în cafea, el continuă să se comporte ca înghețata, deși chefirul din compoziția lui ar trebui să se brânzească transformându-se în cocoloașe. Acest lucru nu se întâmplă. Și doar după ce cafeaua este servită, pe fundul ceștii poate fi descoperită o cantitate foarte mică de desert brânzit.

Această rețetă este potrivită pentru meniul copiilor, care nu iubesc lactatele folositoare. Timpul de preparare a compoziției este scurt — aproximativ 10 minute. În schimb, toată familia se va bucura de un desert excepțional!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...