Suc de roșii cu ardei gras — băutura pregătită după această rețetă poate fi utilizată în calitate de suc sau adăugată în diverse feluri de mâncare! - Retete Usoare

Suc de roșii cu ardei gras — băutura pregătită după această rețetă poate fi utilizată în calitate de suc sau adăugată în diverse feluri de mâncare!

Roșiile se combină în mod plăcut cu ardeiul gras, când sunt adăugate în diverse feluri de mâncare. Puteți să folosiți această combinație și pentru prepararea sucului, care se conservă pentru iarnă. Băutura pregătită după această rețetă poate fi utilizată în calitate de suc sau adăugată în diverse feluri de mâncare, transformându-se astfel în sos de roșii.

INGREDIENTE:

-o găleată de roșii (într-o găleată de 10 litri încap aproximativ 9 kg de roșii);

-3 ardei grași;

-3-5 căței de usturoi;

-o ceapă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine toate legumele și îndepărtați-le părțile alterate.

2.Curățați roșiile de cotoare. Opăriți-le cu apă fierbinte și transferați-le îndată în apă rece ca gheața. Apoi decojiți-le (acest proces devine simplu după opărire). Sucul fără coji este mai omogen și mai gingaș.

3.Tăiați ardeii grași, curățându-i de semințe și codițe.

4.Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți. Curățați cățeii de usturoi.

5.Treceți toate legumele pregătite prin mașina de tocat carne.

6.Strecurați compoziția obținută printr-o strecurătoare măruntă sau prin câteva straturi suprapuse de tifon. Stoarceți foarte bine pulpa, pentru ca toată zeama legumelor să ajungă în viitoarea băutură.

7.Puneți compoziția pe foc și aduceți-o până la punctul de fierbere.

8.Apoi turnați sucul în borcanele pregătite. Sterilizați-le la aburi sau în cuptor. Apoi închideți imediat conservele cu capace metalice.

9.Păstrați sucul conservat într-un loc răcoros.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!