Sunt necesare doar 3 căpățâni de usturoi. Vă prezentăm un truc culinar genial! - Retete Usoare

Sunt necesare doar 3 căpățâni de usturoi. Vă prezentăm un truc culinar genial!

Pudra de usturoi este un aditiv cu adevărat universal! Ea oferă alimentelor o aromă apetisantă, lăsând, în același timp, respirația proaspătă. Datorită solubilității sale mari, este ideală pentru prepararea sosurilor și marinadelor. Această mirodenie este adăugată practic în toate felurile principale și secundare de mâncare, în salatele calde, crutoane, tocănițele de legume și omletă.

Pe lângă gustul și aroma sa, pudra de usturoi păstrează toate proprietățile folositoare ale usturoiului proaspăt. Acționează profilactic împotriva bolilor cardio-vasculare, reduce nivelul sangvin al colesterolului, subțiază sângele, acționează ca remediu antiviral și antiseptic pulmonar, are proprietăți coleretice.

Astăzi vă vom povesti cum se prepară acest condiment minunat. Astfel veți putea avea mereu la îndemână un produs natural, fără impurități și aromatizatori!

CUM SE PREPARĂ PUDRA DE USTUROI
INGREDIENTE:

3 căpățâni de usturoi — veți obține aproximativ o jumătate de pahar de pudră de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Divizați căpățânile de usturoi în căței. Curățați-i de coajă.

2.Tăiați-i în felii cu grosimea egală.

3.Așezați feliuțele pe o tavă de copt.

4.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 100-150ºC. Lăsați feliuțele de usturoi în cuptor până se vor usca și vor deveni friabile (2-3 ore).

5.Opriți focul și lăsați-le în cuptor până se vor răci complet.

6.Măcinați feliuțele de usturoi cu râșnița sau în mojar. Astfel veți obține o pudră fără conservanți și impurități, mult mai bună decât cea găsită în comerț.

7.Puteți combina pudra de usturoi cu sare sau pudră de ceapă (pregătită printr-o tehnologie similară).
8.Adăugați ierburile voastre preferate, piper negru și boia în ea — astfel veți obține un amestec original de condimente, preparat chiar de dumneavoastră. Și, cel mai important, natural!

Propriile preparate culinare sunt minunate, folositoare și economice.  Distribuiți mai repede acest articol prietenilor voștri!

loading...

Leave a Reply

eleven + one =