SUPĂ APETISANTĂ CU BULETE DE CAȘCAVAL. TOȚI VOR CERE CÂTE 2 PORȚII! - Retete Usoare

SUPĂ APETISANTĂ CU BULETE DE CAȘCAVAL. TOȚI VOR CERE CÂTE 2 PORȚII!

Pentru ca prânzul să fie mai interesant, adăugați bulete de cașcaval în supă: acestea sunt foarte fine și suplimentează în mod minunat gustul legumelor. În timpul fierberii buletele își măresc mult volumul. De aceea, modelați-le de dimensiunea unei nuci mici. Puteți să înlocuiți cașcavalul tare cu brânză topită. Dacă doriți, adăugați paprica și curcuma în aluat, pentru ca aroma acestuia să devină încă mai intensă.

INGREDIENTE:

-2.5 litri de supă de pui;

-un ardei gras;

-un morcov;

-o ceapă;

-5 cartofi;

-100 g de cașcaval tare;

-un ou;

-100 g de făină de grâu;

-pătrunjel — după gust;

-sare — după gust;

-piper negru măcinat — după gust;

-70 g de unt;

-4 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-hamei suneli — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Adăugați untul moale, oul, făina, un praf de sare și hamei suneli după gust. Amestecați foarte bine și adunați aluatul obținut sub formă de bilă. Dați-l la frigider pentru 30 minute.

2.Puneți cartofii tăiați în cubulețe în supa clocotindă.

3.Prăjiți ceapa mărunțită într-o tigaie adâncă cu puțin ulei. Adăugați morcovul ras și prăjiți totul pe parcursul a 5 minute. Apoi adăugați ardeiul gras tăiat în cubulețe și piper negru măcinat după gust. Înnăbușiți legumele încă puțin și luați-le de pe foc.

4.Adăugați prăjeala în supă. Aduceți-o până la punctul de fierbere, după care reduceți flacăra și fierbeți-o pe parcursul a 15 minute.

5.Modelați buletele din aluatul de cașcaval.

6.Scufundați-le treptat (câte una) în supa clocotindă și amestecați.

7.Dacă este necesar, sărați și piperați supa. Fierbeți-o încă 10-15 minute.

8.Serviți supa aromată, asezonându-o cu verdeață proaspătă și mărunțită.

Supa va fi încă mai aspectuoasă, dacă veți adăuga câte o bucățică de ardei grași de diferite culori sau mazăre verde (adăugați-o odată cu prăjeala) în ea. Membrii familiei dumneavoastră vor cere, cu siguranță, încă o porție. De aceea, pregătiți deodată mai multă supă. Această rețetă merită să fie distribuită prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...