Țigla, care îndeplinește și funcția de ghiveci — un design nou, conceput de compania olandeză „Roel de Boer”! - Retete Usoare

Țigla, care îndeplinește și funcția de ghiveci — un design nou, conceput de compania olandeză „Roel de Boer”!

Roel de Boer, un designer din Olanda, consideră că vegetația reprezintă o parte importantă din cadrul orașului și că suprafețele acoperișurilor se potrivesc de minune pentru dezvoltarea ei. Pentru amenajarea grădinilor verzi pe acoperișuri designerul a creat țiglele cu pâlnii, care pot fi umplute cu pământ și astfel susțin excelent rădăcinile plantelor.

Acoperișurile verzi nu reprezintă un concept nou, însă Roel de Boer a găsit o nouă abordare a creării lor.

Acoperișurile moderne, plate, pot fi acoperite fără dificultate cu plante sădite în ghivece, iar cele înclinate nu pot fi transformate chiar atât de ușor în zone verzi. În asemenea cazuri țiglele lor reprezintă soluția ideală. Pâlniile sunt fixate de suprafața acoperișului și se orientează în jos, pentru ca pământul și planele să rămână intacte.

De asemenea, aceste țigle colectează și păstrează apa de ploaie. De aceea, de principiu, plantele necesită mai puțină irigare. Pe lângă aceasta, există și alte avantaje, care deseori apar după crearea grădinilor pe acoperiș — izolarea acustică.

De principiu, grădinile de pe acoperișuri pot să ademenească și reprezentanții lumii animale în oraș și, corespunzător, să mărească mediul natural în condițiile urbane. Și aerul mai curat este un avantaj semnificativ pentru orașele mari.

Acest concept excelent, ecologic, are și câteva minusuri. Într-adevăr, întreținerea unor asemenea grădini poate părea dificilă. Sădirea plantelor noi, fertilizarea și, până la urmă, udarea lor sunt destul de dificile. Această problemă este cât de cât rezolvabilă în regiunile cu climat ploios, dar în zonele cu climă fierbinte plantele trebuie să fie rezistente la uscăciune sau este necesar un sistem confortabil pentru irigarea lor frecventă. Sădirea și fertilizarea plantelor pot fi realizate cu ajutorul unei scări obișnuite. Totuși, apare întrebarea: câte pâlnii pot fi ajunse de pe scară? Deși există câteva dezavantaje ale utilizării lor, țiglele de acest tip îi pot ajuta pe cei care visează să aibă o grădină pe acoperiș, însă nu știu cum să o creeze. Ce părere aveți?

Spor la grădinărit!

loading...