TORT CU BANANE ȘI MOUSSE DE CIOCOLATĂ! - Retete Usoare

TORT CU BANANE ȘI MOUSSE DE CIOCOLATĂ!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-125 g de unt;

-250 g de făină;

-100 g de zahăr;

-50 g de migdale;

-un ou.

Pentru mousse:

-200 g de ciocolată neagră;

-300 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-50 g de unt;

-250 g de cremă de brânză;

-100 g de zahăr pudră;

-2 linguri de rom;

-3 banane.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați untul rece prin răzătoarea mare. Adăugați făina și frecați-le până obțineți un aluat nisipos și uscat. Apoi adăugați migdalele măcinate și zahărul, iar la sfârșit — oul bătut.

2.Frământați repede aluatul, modelându-l sub formă de bilă. Chiar dacă veți vedea că aluatul nu este omogen, nu trebuie să-l frământați prea mult — astfel, cupă coacere, el nu va părea „greu”, ci va fi oarecum stratificat și sfărâmicios.

3.Puneți coca la frigider pentru aproximativ 30 minute. După care scoateți-l, întindeți-l, puneți-l într-o tavă și dați-l iarăși la frigider pentru 30 minute. Între timp preîncălziți cuptorul până la 200ºC.

4.Puneți tava cu aluat în cuptor.

5.Pregătiți mousse-ul de ciocolată: puneți 50 ml de smântână pentru frișcă și untul într-o cratiță și aduceți-le la punctul de fierbere. 6.Luați amestecul de pe foc, puneți în el ciocolata, pe care trebuie să o topiți, amestecând intens. Veți obține o masă ciocolatie omogenă. Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Apoi bateți frișca până se întărește.

7.Bateți crema de brânză, zahărul pudră și romul până la omogenizare (puteți utiliza orice cremă de brânză — tortul este foarte gustos cu mascarpone sau Philadelphia). Combinați compozițiile de ciocolată și brânză.

8.Turnați amestecul obținut în smântâna pentru frișcă (250 ml) bătută. Amestecați cu grijă până la uniformizare. Curățați bananele.

9.Asamblați tortul: puneți în blat câteva linguri de mousse și răspândiți pe suprafața lui bananele, sub formă de spirală.

10.Turnați deasupra crema rămasă. Uniformizați suprafața tortului și ornați-l cum doriți — de exemplu, cu ciocolată rasă sau lăsați pe suprafața lui o dezordine creativă în valuri. Puneți tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...