TORT CU FRUCTE ȘI SMÂNTÂNĂ (FĂRĂ COACERE) — O ADEVĂRATĂ CAPODOPERĂ GASTRONOMICĂ! - Retete Usoare

TORT CU FRUCTE ȘI SMÂNTÂNĂ (FĂRĂ COACERE) — O ADEVĂRATĂ CAPODOPERĂ GASTRONOMICĂ!

Tortul cu fructe și smântână (fără coacere) este plin de savoare și are un aspect impresionant! Doar privindu-l, îți lasă gura apă! Și de fiecare dată, când îl veți pregăti, puteți să modificați fructele, care fac parte din compoziția lui. Astfel, de fiecare dată tortul va fi diferit. Încercați să-l preparați și invitații dumneavoastră vor fi încântați!

INGREDIENTE:

-500 g de smântână (puteți utiliza și smântână pentru frișcă 35%);

-300 g de fructe;

-200 g de pandișpan (din comerț; îl puteți înlocui cu orice tip de biscuiți);

-200 g de zahăr;

-30 g de gelatină;

-½ pahar de apă rece (125 ml).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați ½ pahar de apă rece peste gelatina pusă într-un bol mic. Lăsați-o să se umfle pe parcursul a aproximativ 30 minute.

2.Așezați bolul cu gelatina umflată pe bain-marie. Amestecând continuu, aduceți-o până la punctul de fierbere, fără să o clocotiți.

3.Puneți smântâna și zahărul într-un bol adânc. Bateți-le cu mixerul până la dizolvarea completă a zahărului. Fără să opriți mixarea, turnați în jet subțire gelatina și bateți totul încă aproximativ 30 secunde.

4.Apoi tapetați fundul unui bol adânc cu folie alimentară.

5.Spălați fructele, pe care le-ați ales. Curățați-le de coajă și semințe, după care tăiați-le în bucățele.

6.Tăiați pandișpanul în bucățele. Dacă ați hotărât să-l înlocuiți cu biscuiți, trebuie să-i rupeți în bucățele. Dar tortul cu pandișpan iese mai fin.

7.Așezați fructele în bolul tapetat cu folia alimentară, amestecându-le cu bucățelele de pandișpan. Apoi turnați crema de smântână peste ele și acoperiți bolul cu folie alimentară.

8.Dați tortul la frigider până se va închega complet (aproximativ 2-3 ore).

9.Apoi scoateți-l din frigider și răsturnați-l pe un platou frumos. Îndepărtați cu grijă folia de pe suprafața lui și decorați-l cu fructe.

În funcție de fructele utilizate, veți obține torturi complet diferite, precum cele din imagini.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...