Tort de biscuiți cu banane, nuci și jeleu (fără coacere) — un desert revigorant, cu gust deosebit! - Retete Usoare

Tort de biscuiți cu banane, nuci și jeleu (fără coacere) — un desert revigorant, cu gust deosebit!

Vă oferim rețeta unui tort fără coacere, cu blat de biscuiți, banane, nuci și jeleu de struguri. Datorită multistratificării sale, tortul este foarte fin și gustos.

INGREDIENTE:

-150 g de biscuiți sfărâmicioși;

-80 g de unt;

-100 g de smântână fermentată;

-100 g de lapte condensat;

-25 g de gelatină;

-250 ml de suc de struguri;

-o banană;

-60 g de nuci.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți ingredientele necesare.

2.Pregătiți blatul tortului: măcinați biscuiții cu ajutorul blenderului sau sucitorului.

3.Topiți untul.

4.Combinați untul topit cu biscuiții măcinați, amestecându-i foarte bine.

5.Bateți smântâna cu laptele condensat. Puneți deoparte 20 g din crema obținută (o veți folosi pentru ungerea blatului). Amestecați restul cremei cu 10 g de gelatină și încălziți-o pe foc mic, până la dizolvarea completă a gelatinei, fără să o clocotiți.

6.Măcinați nucile.

7.Feliați banana.

8.Asamblați tortul: tapetați o formă rotundă cu folie alimentară. Combinați o parte din nucile măcinate cu biscuiții și untul, după care transferați compoziția obținută în formă, răspândindu-o uniform și presându-o bine cu mâinile. Dați forma cu blatul la frigider pentru 20 minute.

9.Ungeți blatul cu cele 20 g de cremă de smântână. Apoi turnați crema combinată cu gelatină peste el. Presărați stratul de cremă cu nuci măcinate.

10.Așezați feliuțele de banană pe suprafața stratului de cremă de smântână și lapte condensat.

11.Înmuiați gelatina rămasă (15 g) în sucul de struguri și lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 60 minute. Apoi încălziți-o pe foc mic până se va dizolva complet, amestecându-o continuu și fără să o clocotiți.

12.Acoperiți stratul de banane cu câteva linguri de suc de struguri (combinat cu gelatină) și dați forma cu tortul la congelator pentru 7 minute: acest pas este necesar pentru ca feliile de banană să se unească și să nu se deplaseze, când veți turna jeleul peste ele.

13.Scoateți tortul din congelator și turnați jeleul din suc de struguri peste el. Dați tortul la frigider pentru 3 ore (sau, preferabil, peste noapte).

14.Scoateți tortul din formă cu ajutorul foliei alimentare. Îndepărtați folia de pe suprafața lui.

15.Gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...