Un tort interesant și delicios „Degețelele doamnei”! - Retete Usoare

Un tort interesant și delicios „Degețelele doamnei”!

O rețetă simplă pe care o poate realiza chiar și o gospodină începătoare.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-150 gr de unt sau margarină;

-½ linguriță de sare;

-1 ½ pahar de făină (200 gr);

-1 ½ pahar de apă (370 gr);

-6 ouă (dacă sunt mari, atunci sunt suficiente 5).

Pentru cremă:

-500 gr de smântână (eu am folosit frișcă lichidă de 33%);

– 1 pahar de zahăr pudră (130 gr).

Pentru glazură:

-50 gr de ciocolată;

-1 linguriță de unt;

-1 linguriță de frișcă lichidă sau puțin mai mult dacă glazura e prea densă (eu pur și simplu am topit 30 gr de ciocolată albă de 75%).

MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți aluatul. Turnați apa într-o cratiță, adăugați sarea și margarina sau untul răzuit. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere și încorporați toată cantitatea de făină.

2.Încălziți compoziția la foc mic, amestecând continuu. Luați cratița de la foc atunci când aluatul se desprinde ușor de marginile cratiței și se formează o bilă de aluat.

3.Lăsați aluatul să se răcorească puțin, apoi adăugați ouăle bătute în mai multe prize și amestecați (eu am folosit mixerul). Adăugați următoarea priză doar după ce se încorporează cea anterioară. Trebuie să obțineți un aluat moale, nu prea dens, dar nici lichid (un aluat perfect este cel care se scurge lent de pe spatulă sub formă de triunghi). Dacă aluatul va fi prea dens, nu se va ridica, iar dacă va fi prea lichid, atunci se va desface în timpul coacerii.

4.Puneți aluatul pe tava așternură cu hârtie de copt.Puteți folosi o linguriță sau un poș cu dui. Eu prefer ca componentele din aluat să fie de dimensiuni mici, astfel îmi pare mai comod de servit desertul, dar în același timp coacerea va lua mai mult timp.

5.Dacă alegeți să faceți biluțe de dimensiuni mici, vă recomand să folosiți un poș cu dui cu un diametru mic. Formați salamuri mici de aluat și tăiați-le cu foarfecele (sau cuțitul). Înmuiați foarfecele (cuțitul) în apă ca să nu se lipească aluatul. Păstrați o distanță între aluat, pentru că în timpul coacerii crețte mult în volum.

6.Dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute la temperatura de 200°C, apoi la temperatura de 180°C până sunt gata. Nu deschideți ușa cuptorului cel puțin 20 de minute, ca să nu se lase aluatul. E mai bine să coaceți mai mult acest aluat, decât prea puțin. Aluatul copt rău se poate tranforma într-o clătită.

7.Obțineți 3 tăvi de biluțe pufoase.

8.Pregătiți crema. Bateți smântâna cu zahăr pudră.

9.Înmuiați bilele coapte în crema de smântână și așezați-le în formă una peste alta. Folosiți o formă detașabilă dacă doriți ca tortul să fie mai aspectuos și geometric, eu am folosit una cu diametrul de 25 cm.

10.Pregătiți glazura. Topiți ciocolata, untul și frișca pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde până la omogenizare. Încălziți amestecul atent ca să obțineți o glazură de ciocolată lichidă și omogenă. Ornați suprafața tortului cu glazură (eu am folosit un cornet din hârtie de copt).

11.Lăsați tortul timp de aproximativ 1 oră să se imbibe bine.

Un tort rafinat pe gustul tuturor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...

Leave a Reply

1 × two =