Tort “Trei feluri de lapte”- o capodoperă! - Retete Usoare

Tort “Trei feluri de lapte”- o capodoperă!

Istoria provenienței tortului “Trei feluri de lapte” este foarte vagă. Unii afirmă că ideea aparține unui bucătar din Nicaragua. Alții susțin că patria acestui tort este Mexica. Cert este faptul că acest desert delicios a fost inventat într-una din țările Americii Latine. Localnicii, deseori, folosesc lapte de cocos în loc de lapte condensat și prepară crema din brendy și rom.

Într-adevăr, este un tort foarte delicios. Cei care adoră dulciurile la sigur îl vor aprecia. Se prepară ușor, trebuie doar să vă gândiți din timp cu ce îl veți decora.

INGREDIENTE:
-5 ouă;

-200 gr de zahăr;

-160 gr de făină;

-1 praf de vanilie;

-20 gr de unt;

-200 gr de lapte condensat fiert;

-400 ml de lapte copt;

-2 linguri de zahăr pudră;

-275 ml de frișcă 33%;

-3 linguri de lapte condensat.

MOD DE PREPARARE:
1.Luați 4 ouă și separați gălbenușurile de albușuri. Bateți albușurile cu jumătate de cantitate de zahăr până se formează vârfuri tari.

2.Bateți cele 4 gălbenușuri, 1 ou și zahărul rămas până se formează un amestec practic alb.

3.Cerneți făina și încorporați-o în compoziția de gălbenușuri. Amestecați bine și adăugați vanilia.

4.Turnați albușurile în aluatul practic gata, amestecați atent, din sus în jos.

5.Încălziți cuptorul până la 180°C.

6.Luați o formă de copt adâncă în care veți putea lăsa pandișpan-ul să se îmbibe și în care îl veți putea servi. Ungeți fundul și marginile cu unt. Turnați aluatul.

7.Dați la cuptor și coaceți până va fi gata.

8.Pregătiți crema din 3 feluri de lapte. Amestecați laptele condensat fiert, laptele copt, recomandăm să-l pregătiți din timp, de dorit într-un vas de aluminiu, pentru a evita arderea ( laptele gras adus la punctul de fierbere, apoi fiert, fără capac, la foc mic timp de 3-4 ore, din când în când amestecând cu o lingură de lemn și strângând spuma; laptele copt are culoare bej) și 200 ml de frișcă cu un blender. Vă recomandăm să încălziți puțin laptele copt, dacă îl veți pregăti din timp, pentru ca să se amestece bine cu celelalte ingrediente. Obțineți aproximativ 800 ml de cremă.

9.Amestecați cu un blender 3 linguri de lapte condensat, 75 ml de smântână de 20% și zahărul pudră.

10.Scoateți pandișpan-ul din cuptor, faceți găuri cu o furculița și turnați amestecul de lapte. Faceți acest lucru treptat pe toată suprafața pandișpan-ului, odată ce se îmbibă.

11.Turnați amestecul de frișcă peste pandișpan-ul îmbibat. Acoperiți forma cu folie alimentară și dați la frigider peste noapte.

În sezonul fructelor puteți decora tortul cu zmeură sau căpșuni. Dacă nu aveți aceste fructe congelate, atunci pe timp de iarnă, decorați cu banane și kiwi. Dacă sunteți de părerea că doar un pandișpan este cu adevărat un tort festiv, atunci “Trei feluri de lapte” este alegerea perfectă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Leave a Reply

twenty − nineteen =