Trandafiri pitici în ghiveci – aflați cum să-i îngrijiți corect! - Retete Usoare

Trandafiri pitici în ghiveci – aflați cum să-i îngrijiți corect!

Trandafirul este o plantă decorativă ce aparține familiei rozaceelor. Pentru cultivarea acasă, nu toate soiurile de trandafiri sunt potrivite, ci doar trandafirul pitic. Acest lucru se datorează faptului că celelalte tipuri de trandafiri au un sistem radicular destul de puternic și lung și nu ar putea crește nici într-un ghiveci pentru flori de cameră.

Cum să aveți grijă de trandafirul pitic

Elementul esențial pentru dezvoltarea trandafirului pitic este aplicarea unui fertilizant special, cel puțin o dată la 2 săptămâni. Acesta îmbogățește pământul cu nutrienți, astfel favorizează creșterea plantei și formarea frunzelor. Se recomandă să încetați fertilizarea plantei cu îngrășăminte  la mijloc de vară, în special la sfârșitul lunii iulie. În caz contrar, trandafirul va continua să crească și nu se va putea odihni în mod corespunzător în timpul iernii.

Trandafirul pitic trebuie păstrat într-o cameră foarte luminoasă și bine aerisită, pentru că o dată cu sosirea primăverii, are nevoie constant de aer curat. Pe timpul sezonului cald, îl puteți scoate pe balcon.

Umiditatea este la fel de importantă ca și fertilizarea cu îngrășăminte, pentru că dacă nu este udată corect, atunci pot apărea probleme cu creșterea și înflorirea plantei. Măriți treptat cantitatea de apă și nu brusc, orientați-vă după apariția noilor frunze. Ar fi bine să țineți cont de principiul: mai bine torni mai puțin, decât prea mult.

Transplantarea trandafirului pitic

Pentru transplantarea trandafirului pitic eSTE nevoie de un ghiveci puțin mai mare decât precedentul. Într-un recipient prea mare, planta nu va crește așa cum trebuie și, cu timpul, acest lucru va afecta înflorirea ei.

Înainte de a scote trandafirul din ghiveciul vechi, îl udați din abundență și îl lăsați așa pentru 20-25 de minute. Între timp, acoperiți fundul noului ghiveci cu pământ. Apoi puneți vasul în poziție înclinată și scoateți tufa de trandafir cu mare grijă, o introduceți în ghiveciul pregătit și îl umpleți cu pământ.

Nu udați planta imediat după transplantare, mai bine o puneți într-un loc umbrit și udați puțin frunzele, folosind un pulverizator. Pentru ca trandafirul să nu se supraîncălzească, atunci când în timpul zilei este foarte cald, se recomandă să puneți ghiveciul într-o tavă cu apă.

Trandafirul pitic este o plantă care necesită îngrijire permanentă. Dar dacă urmați instrucțiunile cu strictețe, planta vă va bucura mult timp, fiind sănătoasă și cu flori frumoase!

loading...