Trucuri care vă vor ajuta să păstrați florile din vază proaspete o perioadă mai lungă de timp. - Retete Usoare

Trucuri care vă vor ajuta să păstrați florile din vază proaspete o perioadă mai lungă de timp.

Un buchet de flori primit în dar cu ocazia sărbătorii sau pus în vază ca element de decor aduce bună dispoziție și energie în casă. Există anumite trucuri care vă vor ajuta să păstrați florile din vază proaspete o perioadă mai lungă de timp.

1.Pentru început, înlăturați hârtia sau pelicula, pentru ca florile să respire liber. Apoi îndepărtați frunzele de pe porțiunea din tulpina care urmează a fi introdusă în vază. Dacă le lăsați, pot începe să putrezească și astfel otrăvesc apa, iar acest lucru va scurta semnificativ viața buchetului. Vă recomandăm să înlăturați și spinii.

2.Tăiați capetele tijelor sub unghi. Tijele mai groase se recomandă să le tăiați sub apă, astfel florile vor putea absorbi mai multă apă și vor sta mai mult timp. Faceți o incizie longitudinală suplimentară pe tijă (pe partea care se află în apă). În felul acesta, pe canalul tijelor nu pătrunde aer care oprește circuitul apei prin tulpină.

3.Așezați buchetul într-o vază corespunzătoare mărimii lui. Nu încercați să puneți un buchet mare într-o vază mică, pentru că lipsa de spațiu înseamnă insuficineță de aer pentru flori. Din același motiv, nu se recomandă să umpleți vaza complet cu apă. Doar unele flori, ca narcisul, preferă nivelul ridicat de apă.

4.Fiți atenți la tipul de flori pe care le combinați în aceeași vază. Pentru un buchet proaspăt, țineți crinii, lalelele, narcisele și garoafele separat – aceste flori preferă să trăiască singure. Niciodată nu amestecați garoafele cu trandafiri, pentru că se rănesc reciproc și se ofilesc repede. Apropo, buchetul de garoafe va trăi mai mult timp, dacă veți adăuga zilnic câte puțină apă proaspătă.

5.Pentru a prelungi viața unui buchet de trandafiri, puneți în apă o pastilă de aspirină. Același efect va fi de la o linguriță de zahăr pentru lalele și o monedă pentru narcise. Iar orhideele au nevoie doar de apă caldă și nimic mai mult.

6.Fiți atenți și la locul unde puneți vaza cu flori. Să nu stea lângă legume și fructe proaspete, cât de mult nu v-ați dori să creați o compoziție interesantă. Pentru că fructele și legumele produc etilenă, care pur și simplu ucide florile tăiate. Deosebit de sensibili la etilenă sunt trandafirii și garoafele.

De asemenea, nu se recomandă să puneți buchetul lângă un centru muzical sau televizor, deoarece unele flori sunt sensibile la undele sonore. Alegeți un loc luminos și răcoros pentru buchetul dumneavoastră și vă va bucura mult timp.

loading...