Turnați vodca sau cel mai bine coniac peste o bucată de carne de vită și vedeți ce se întâmplă peste 3 zile! - Retete Usoare

Turnați vodca sau cel mai bine coniac peste o bucată de carne de vită și vedeți ce se întâmplă peste 3 zile!

Carnea pregătită gustos, fără mari cheltuieli și efort, este o adevărată descoperire pentru orice gospodină. Fiindu-ne foarte comod să prăjim, să coacem și să fierbem produsele, am uitat despre metoda tradițională de a pregăti carnea – zvântarea. Ce poate fi mai gustos decât prosciutto, salam sau basturma? Doar carnea de vită zvântată pregătită în casă, care este de mii de ori mai sănătoasă și gustoasă, decât cârnațul din comerț.

Astăzi, învățăm cum să pregătim carnea de vită zvântată. O gustare gata în doar 3 zile, care seamănă mult cu bresaola italiană. Doar că în loc de vin, vom folosi alt ingredient.

INGREDIENTE:

-1 kg file de vită;

-150 ml de vodca;

-100 gr de sare;

-100 gr de zahăr;

-1 linguriță boabe de piper negru;

-3 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați carnea. Îndepărtați venele și excesul de grăsime.

2.Tapetați recipientul în care veți marina carnea cu o pungă de plastic deschisă. Puneți în ea sare, zahăr și piper, apoi turnați vodcă și ulei. Amestecați bine marinada.

3.Așezați fileul de vită, legați bine punga și agitați-o, să se repartizeze uniform marinada. Dați punga la frigider pentru 3 zile.

4.Scoateți carnea din frigider. Important: nu o spălați, doar o ștergeți ușor cu un prosop de hârtie. Lăsați fileul de vită să se usuce puțin și savurți gustarea simplă și delicioasă!

În loc de vodcă puteți folosi coniac, doar să fie de calitate! Astfel gustarea este mult mai picantă și cu o aromă ușoară de lemn. Un deliciu nemaipomenit în doar 3 zile!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...