Utilizarea untului de cocos în scopuri terapeutice. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră! - Retete Usoare

Utilizarea untului de cocos în scopuri terapeutice. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

1. ACCELERAREA METABOLISMULUI

Untul de cocos este o sursă bogată de grăsimi folositoare, care se asimilează ușor și sunt utilizate de ficat pentru obținerea energiei. De asemenea, acest unt îmbunătățește metabolismul și stimulează arderea grăsimii proprii.

2. REMEDIU PENTRU IRITAȚIILE CUTANATE

Untul de cocos are proprietăți antiinflamatoare. El vă va ajuta să evitați iritațiile și erupțiile cutanate și, de asemenea, va reduce simptomele: eritemul și pruritul (determinate de înțepăturile insectelor, de exemplu). Rețeta este simplă: combinați untul de cocos cu cremă de gălbenele și un unguent calmant. Aplicați amestecul obținut pe zona afectată a pielii. Acest unt poate fi adăugat și în cremele pentru copii, dacă micuții suferă din cauza unor erupții tegumentare.

3. PROSPEȚIMEA RESPIRAȚIEI

În fiecare zi țineți 2 linguri de unt de cocos în gură, pe parcursul a 10 minute, după care scuipați-l. Aceasta este o metodă excelentă pentru albirea dinților, îmbunătățirea stării pielii, eliminarea toxinelor și distrugerea microbilor din cavitatea bucală.

4. TRATAMENTUL RĂCELII

Dacă vă doare gâtul, luați puțin unt de cocos în stare pură sau adăugați-l în ceai. Ca să vă înlesniți respirația, amestecul untul de cocos cu ulei esențial de arbore de ceai și ulei esențial de rozmarin, după care aplicați compoziția obținută pe pielea de sub nas și pe piept.

5. RELAXAREA.

Untul de cocos reprezintă o metodă excelentă de înlăturare a stresului și calmarea nervilor. Luați puțin unt pe vârful degetelor și masați-vă pielea capului și tâmplele cu el, ca să vă relaxați.

6. PROFILAXIA HERPESULUI.

Proprietățile antivirale ale untului de cocos pot stopa dezvoltarea erupției herpetice. Când veți simți disconfort, înțepături sau arsuri pe o anumită zonă tegumentară, aplicați îndată unt de cocos pe ea.

7. REMEDIU PENTRU AFECȚIUNILE GASTRICE

Untul de cocos este destul de folositor pentru stomac și deseori contribuie la vindecarea diferitor afecțiuni gastrice. ÎNSĂ! Înainte de a începe utilizarea acestui compus în calitate de medicament, consultați-vă cu medicul.

8. IGIENA CONCILOR AURICULARE

Înmuiați tamponul de vată în unt de cocos pentru o secundă și folosiți-l ca să curățați cu grijă conca auriculară.

9. FORTIFICAREA OASELOR.

Untul de cocos contribuie la îmbunătățirea asimilării calciului și magneziului în organism.

Nu este doar un ulei, ci o adevărată descoperire! Iar voi cum utilizați untul de cocos? Împărtășiți-ne observațiile și rețetele voastre în comentarii. Dacă considerați că acest articol este folositor, nu uitați să-l distribuiți prietenilor voștri!

Fiți sănătoși!

loading...