Varza este cu adevărat un aliment folositor - Retete Usoare

Varza este cu adevărat un aliment folositor

Varza este cu adevărat un aliment folositor. În frunza de varză se conțin glucozinolate, care pot neutraliza compușii toxici din ficat și pot bloca celulele maligne. Deci, putem conclude că varza poate preveni unele boli oncologice. Inclusiv și cancerul la sân.

Pe lângă cancerul mamar, varza previne dezvoltarea cancerului la plămâni, la vezica urinară, la intestinul gros și la multe alte organe. Are un efect universal anti-cancer. Pe lângă asta, varza influențează pozitiv întregul tract gastro-intestial. Datorită interacțiunii sale cu bacteria helicobacter, varza protejează împotriva ulcerului și a cancerului la stomac. De asemenea, varza leagă acizii biliari din intestine și îi îndepărtează.

Pe lângă toate acestea, varza conține o cantitate incredibilă de vitamine și de antioxidante. În 100 gr de varză se include doza zilnică recomandată de vitamina K și C, mult acid folic, care este foarte folositor femeilor, și cei mai importanți acizi Omega-3.

Toate aceste componente sunt benefice pentru sistemul cardio-vascular și au un efect de protecție în cazul diabetului de tip 2. Conținutul ridicat de săruri alcaline favorizează alcanizarea sângelui, iar în acest caz, glucoza poate fi absorbită de organism fără participarea insulinei.

Dar ce fel de varză trebuie consumată și în ce formă? După toată informația acumulată, putem spune cu încredere, că trebuie să mâncați orice tip de varză și sub orice fel. S-au efectuat multe cercetări pe baza la broccoli și s-a demonstrat că este foarte folositor. La fel de benefică este și varza simplă, pentru că conține aceeași cantitate de componente utile. Vă râmâne doar să alegeți varza care vă este pe plac și să o includeți în meniu sub orice formă. Țineți minte că prelucrarea termică scade cantitatea de vitamine.

O atenție deosebită merită varza murată, care nu este doar o murătură, ci un produs de fermentație, în care apar noi componente chimice. Anume ele au efecte antibacteriene și anticanceroase. Acești compuși pot împiedica degenerarea celulelor și distruge cancerogenii. Deci, aportul varzei murate este imens, și acest lucru a fost demonstrat de medicina tradițională.

Zeama de varză acră scade nivelul zahărului în sânge, reglează transitul intestinal și elimină colesterolul rău din intestin. Are o mulțime de proprietăți benefice, deci dacă încă nu știți secretul conservării de varză murată, acum este timpul să-l aflați. Rețeta este foarte simplă, dacă țineți cont de câteva trucuri.

Varza este un adevărat cadou al naturii pentru noi. După toate aceste informații, sperăm că veți mânca varză cel puțin de câteva ori pe săptămână, iar cel mai bine zilnic. Țineți minte că orice tip de varză și pregătită în orice fel, vă poate proteja de cancer, diabet zaharat și multe alte boli.

Fiți sănătoși alături de cei dragi!