VREM SĂ VĂ ÎMPĂRTĂȘIM CATEVA ȘIRETLICURI, DATORITĂ CĂRORA OREZUL, PE CARE ÎL VEȚI FIERBE, VA FI IDEAL. - Retete Usoare

VREM SĂ VĂ ÎMPĂRTĂȘIM CATEVA ȘIRETLICURI, DATORITĂ CĂRORA OREZUL, PE CARE ÎL VEȚI FIERBE, VA FI IDEAL.

Multe gospodine nu iubesc să gătească orezul, deoarece el fie se lipește, fie se adună în bulgărași, fie nu se fierbe suficient. Vrem să vă împărtășim câteva șiretlicuri, datorită cărora orezul, pe care îl veți fierbe, va fi ideal.

Ca să pregătiți orezul bob cu bob, nu este necesar să fiți bucătar-șef. Și vă puteți convinge de acest lucru!

Înmuiați orezul în apă înainte de fierbere

  1. Dacă veți urma acest sfat, orezul se va umfla și va elibera mult mai puțin amidon în timpul fierberii. Turnați peste orez apă rece, astfel încât nivelul ei să fie cu 2 degete mai sus decât nivelul orezului și lăsați-l la înmuiat pe parcursul unei ore.

  1. Strecurați orezul. Topiți 50 g de unt într-un ceaun. Turnați peste el apă fierbinte în proporție de 1:1 față de orez. Puneți în apă 0.5 linguriță de sare și amestecați. Adăugați orezul, acoperiți ceaunul cu un capac și lăsați-l să fiarbă timp de 15 minute. Dacă s-a evaporat toată apa, orezul este gata. Acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să se aburească încă 30 minute.

Prăjiți orezul

  1. Fierbeți apa. Spălați orezul, puneți-l într-o strecurătoare și lăsați-l să se usuce.

  1. Puneți 2 linguri de ulei într-o cratiță. Puneți-o pe foc și adăugați orezul, pe care trebuie să-l prăjiți pe parcursul a 5-10 minute, amestecându-l continuu, până se va albi.

  1. Turnați în cratiță apa fierbinte, adăugați sare și amestecați foarte bine. Acoperiți orezul cu un capac și fierbeți-l la foc mic până se va evapora toată apa. Puteți amesteca orezul, însă nu mai mult de 1-2 ori.

Utilizați o cantitate mare de apă

  1. Fierbeți 2 litri de apă într-o cratiță. În același timp fierbeți apă într-un ceainic. Spălați bine orezul. Când apa va începe să clocotească, sărați-o și puneți orezul în ea.

  1. Fierbeți-l până va fi aproape gata. Când veți observa că este practic fiert, transferați-l într-o strecurătoare, ca să eliminați excesul de apă. Turnați peste orez apa fierbinte din ceainic și lăsați-o să se scurgă timp de 5 minute.

  1. Transferați orezul în cratiță și adăugați în el puțin ulei sau unt topit. Amestecați și lăsați-l puțin să se pătrundă.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de folos și veți pregăti un orez extraordinar. Distribuiți acest articol prietenilor voștri!